سال 6، شماره 12 - ( پاييز و زمستان 1395 )                   جلد 6 شماره 12 صفحات 138-127 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

farshchi H, danaie nia A, ashrafi A. The Geometric System of Single Impost Rasmi-bandi, Derived from Peripheral Circle. mmi 2016; 6 (12) :127-138
URL: http://mmi.aui.ac.ir/article-1-292-fa.html
فرشچی حمیدرضا، دانایی نیا احمد، اشرفی احمد. نظام هندسی زمینه‌های رسمی‌بندی یک‌پا، برگرفته از دایره محیطی. نشريه علمي مرمت و معماري ايران. 1395; 6 (12) :127-138

URL: http://mmi.aui.ac.ir/article-1-292-fa.html


1- دانشگاه کاشان ، farshchi46@kashanu.ac.ir
2- دانشگاه کاشان
چکیده:   (7172 مشاهده)

هنر رسمی‌بندی یکی از الگوهای شاخص و اصیل در معماری سنتی است که زمینه را برای پوشش طاق فراهم می‌کند. این هنر بومی، نمادی از تسلط معماران ایرانی به علم هندسه محسوب می‌شود. برخلاف سایر تزئینات هندسیِ معماری ازجمله یزدی‌بندی، مقرنس و کاسه‌سازی، رسمی‌بندی به زمینه دقیق و منظمی نیاز دارد. هرچند زمینه‌های مناسب برای اجرای رسمی‌بندی به‌طور تجربی با آماده‌سازی زمینه از طریق تغییرات در پای کار مهیا می‌شده​اند، ولی نقاط ابهامی در تناسب ابعادی زمینه کار و نوع رسمی متناسب وجود داشته و راهکارهای ارائه‌شده خالی از اشکال نیست.
در این مقاله که به‌طور خاص به زمینه رسمی‌های برگرفته از دایره محیطی پرداخته شده، ابتدا پیشینه رابطه ریاضی‌دانان با معماران و نقش هندسه در معماری موردبررسی قرار گرفته و سپس، با ارائه تعریف و جایگاه رسمی‌بندی و آرای صاحب‌نظران، به نحوه شکل‌گیری انواع رسمی در دایره محیطی و تحلیل آن پرداخته شده است. تعیین نمودار فراوانی هر یک از رسمی‌بندی‌ها، استخراج تناسب ابعادی زمینه‌های رسمی‌بندی، تبیین نظام هندسی و روابط ریاضی بین آنها از یافته‌های این مقاله است. 

متن کامل [PDF 785 kb]   (6709 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: معماري و شهرسازي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علمی مرمت و معماری ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Conservation and Architecture in Iran

Designed & Developed by : Yektaweb