سال 8، شماره 15 - ( بهار و تابستان 1397 )                   جلد 8 شماره 15 صفحات 12-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Evaluating of the Weakness, Strength, Opportunities and Threats in Persepolis World Heritage Site and Naqsh-e Rostam With an emphasis on Crisis Management and Precautionary Protection.. mmi 2018; 8 (15) :1-12
رضایی منفرد مسعود، طالبیان محمد حسن، نعمت اللهی محمد رضا، غازی ایران. بررسی سنجش نقاط ضعف، قوت، تهدیدها و فرصتها در محوطه میراث جهانی تخت‌جمشید و نقش رستم با تاکید بر موضوع مدیریت بحران و حفاظت پیشگیرانه". نشريه علمي مرمت و معماري ايران. 1397; 8 (15) :1-12

1- پژوهشگاه شاخص پژوه اصفهان ، masoudrezaeim@yahoo.com
2- سازمان میراث فرهنگی
3- دانشگاه شیراز
4- پژوهشگاه شاخص پژوه اصفهان

چکیده:

موضوع مدیریت بحران و حفاظت پیشگیرانه یکی از مهمترین چالشهای آثار تاریخی به ویژه در محوطه های میراث جهانی که در فهرست یونسکو ثبت شده شده اند است. این مقاله به شناسایی پتانسیل‌ها و تهدیدات درزمینهی مدیریت بحران و حفاظت پیشگیرانه  در محوطه میراث جهانی تخت‌جمشید و حرایم سه‌گانه آن که در سال 1979 در فهرست آثار جهانی یونسکو به ثبت رسیده است به‌طور خاص پرداخته و نقاط قوت، ضعف فرصت ها و تهدید ها پیش رو در محوطه میراث جهانی تخت جمشید و نقش رستم  را مورد تحلیل و بررسی قرار داده است. در این پژوهش از روش SWOT  به بررسی عوامل بیرونی و درونی اعم از نقاط ضعف، قوت، تهدید ها و فرصت ها استفاده شده است. این پژوهش با ترسیم ماتریس SWOT به بررسی و   ارایه استراتژی (WT) استراتژی در برابر نقاط ضعف داخلی و تهدیدات بیرونی،(ST) استراتژی در برابر نقاط قوت داخلی و تهدیدات بیرونی، ( WO) استراتژی نقاط ضعف داخلی و فرصت های بیرونی و بالاخره (SO)  به استراتژی نقاط قوت داخلی و فرصتهای بیرونی می پردازد. قابل ذکر است که نتایج مذکور جهت استفاده در چگونگی مدیریت بهینه در سایت های تخت جمشید و نقش رستم پیشنهاد می گردد و با توجه به روند مطالعات انجام شده در سایر محوطه های تاریخی نیز قابل استفاده خواهد بود.

واژه‌های کلیدی: