سال 8، شماره 15 - ( بهار و تابستان 1397 )                   جلد 8 شماره 15 صفحات 40-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Development of static analysis and relations between the cracks caused by subsidence in the walls without opening. mmi 2018; 8 (15) :29-40
URL: http://mmi.aui.ac.ir/article-1-415-fa.html
حیدری داریوش، رازانی رضا، حاج ابراهیم زرگر اکبر، مهدی زاده سراج فاطمه. توسعه تحلیل‌های استاتیکی و روابط حاکم بر ترک‌خوردگی ناشی از نشست در دیوارهای بدون بازشو. نشريه علمي مرمت و معماري ايران. 1397; 8 (15) :29-40

URL: http://mmi.aui.ac.ir/article-1-415-fa.html


1- دانشگاه هنر اصفهان ، fall_masoumeh@yahoo.com
2- دانشگاه شیراز
3- دانشگاه شهید بهشتی
4- دانشگاه علم و صنعت
چکیده:   (3455 مشاهده)

در روند مرمت بناهای تاریخی، قبل از تهیه طرح مرمت، آسیب­‌شناسی ضروری و ناگزیر می­‌باشد. به عبارتی آسیب­‌شناسی دقیق و صحیح، موفقیت طرح مرمت را تضمین خواهد نمود. فرآیند آسیب­‌شناسی عملی تحلیلی بوده که می­‌بایست متکی بر استدلال­‌های قوی و صحیح باشد تا نتیجه مطلوب حاصل آید. از جمله آسیب­‌هایی که نیازمند استدلال و بررسی­‌های تحلیلی می­‌باشد، ترک­‌های ناشی از نشست در دیوارها است. با وقوع نشست تعادل نیرویی بنا برهم خورده و متعاقب آن ترک­‌ها ایجاد می­‌شوند. از سوی دیگر ترک­‌ها در دیوارها می­‌توانند افزون بر تاپایداری ناشی از نشست، پایداری و تعادل سازه بنا را به مخاطره انداخته و با کاهش مقطع مقاوم دیوار، روند تخریب بنا را  تسریع نمایند. لذا همواره مطالعه تحلیلی و استاتیکی ترک­‌های ناشی از نشست در دیوارها از اهمیت ویژه و جایگاه خاصی برخوردار بوده است. به همین علت محققین مختلفی به مطالعه و تحلیل استاتیکی ترک­‌های ناشی از نشست پرداخته و برای تشخیص و تحلیل آن­ها، نسبت ­ها و روابطی بر مبنای طول نشست و ارتفاع دیوار بدون بازشو به دست آورده‌اند. لیکن همواره این سوال مطرح می‌باشد که آیا روابط به دست آمده برای تحلیل ترک‌های ناشی از نشست دیوار بدون بازشو کفایت می‌کند؟ به عبارت دیگر آیا حالت‌های دیگری از نشست و روابط مربوط به آن وجود دارد که تا کنون مطالعه نشده باشد؟

به همین جهت در پاسخ به سوال فوق، این پژوهش با هدف یافتن روابط جدید برای گسترش و تکمیل روابط و نسبت‌های موجود در ترک‌های ناشی از نشست دیوار بدون بازشو انجام شده است.

روش تحقیق در انجام این پژوهش به صورت مطالعات تئوری و تحلیل استاتیکی می‌باشد و سعی شده در ارتباط و اتصال با پژوهش‌های دیگر محققین باشد.

بر اساس پژوهش انجام شده، می‌توان حالت دیگری از نشست دیوار بدون بازشو را علاوه بر حالت‌هایی که دیگر پژوهشگران مورد مطالعه قرار داده‌اند در نظر گرفت. هم‌چنین با تعریف و تحلیل مدل استاتیکی مناسب، روابط و نسبت‌های جدید به همراه شکل ترک‌ها به دست آمده و مشخص گردید که شکل ترک بستگی به طول ناحیه نشست دارد.

متن کامل [PDF 1024 kb]   (1049 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مرمت

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علمی مرمت و معماری ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Conservation and Architecture in Iran

Designed & Developed by : Yektaweb