شماره هاي اتي                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه هنر اسلامی تبریز
2- دانشگاه هنر اسلامی تبریز ، molaei.2488@gmail.com
چکیده:   (996 مشاهده)
یکی از عوامل موثر بر کیفیت­زیستی، توجه به حقوق­شهروندی است. به­طوری که برمبنای شرایط مکان وزمان، شکل گرفته و اهمیت آن درجامعه تحت تاثیر چارچوب‌های دوره اسلامی ایران نمود می‌یابد. براین اساس حقوق شهروندی در تاثیر بر محیط­زیست افراد نقش داشته و در سطوح مختلفی ایجاد می‌گردد. همچنین معماری خانه به­عنوان بستری با رابطه مستقیم در زیست جامعه اهمیت داشته و به­واسطه تغییرات در دوران مدرن، نیازمند آسیب­شناسی است. ازطرفی شرایط کووید19 به­عنوان یکی از جنبه‌های حقوق شهروندی، اهمیت داشته و پاسخگویی آن به ساکنین خانه در این شرایط، مهم بوده است. به این ترتیب می‌توان هدف را، پاسخگویی اندیشه‌های معماری­اسلامی به شرایط بحران کووید19 در خانه­های­تاریخی دزفول درنظر گرفت که نمونه­ای شاهد بر معماری است. به­طوری که منجر به ارائه راهبردهایی در چارچوب اندیشه‌ها و تحقق حقوق شهروندان می‌گردد.
روش­پژوهش برپایه تحلیل محتوای متون به­صورت کیفی و بررسی‌های کمی با روش «کوداس» است که درنهایت بااستفاده از استدلال­منطقی، نتیجه‌گیری از آنها صورت می‌گیرد. دراین روش ابتدا به بررسی­­متون در راستای چارچوب‌ توجه اسلامی به معرفت­شناسی پرداخته شده و سپس با ارزشگذاری عددی ومنطق، آسیب­شناسی و نتیجه‌گیری حاصل می‌گردد.
یافته‌های تحت تاثیر عوامل­موثر بر حقوق شهروندی ایجاد شده که در سه جنبه سلامت­ذهن، سلامت­جسم، اجتماع و اقتصاد، زیست­افراد را آسیب­شناسی می­کند. از این­رو می­توان براساس بررسی­های کمی، مولفه­های آسایش­صوتی، تهویه­مناسب، نور، امنیت، روابط اجتماعی، اندازه و تعددفضا، انعطاف­پذیری را با بیشترین تاثیر در کیفیت­زیستی موثر دانست. به­طوری که نتیجه آن ایجاد رابطه­ای معنی­دار میان حقوق­شهروندی و شرایط­بحران کووید19 است که در چارچوب اندیشه­های اسلامی و برای پاسخگویی به نیازهای مختلف ایجاد می­گردد
شماره‌ی مقاله: 129
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: معماري و شهرسازي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علمی مرمت و معماری ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Conservation and Architecture in Iran

Designed & Developed by : Yektaweb