1- دانشگاه هنر اسلامی تبریز
2- دانشگاه هنر اسلامی تبریز ، molaei.2488@gmail.com
چکیده: (1070 مشاهده)
یکی از عوامل موثر بر کیفیتزیستی، توجه به حقوقشهروندی است. بهطوری که برمبنای شرایط مکان وزمان، شکل گرفته و اهمیت آن درجامعه تحت تاثیر چارچوبهای دوره اسلامی ایران نمود مییابد. براین اساس حقوق شهروندی در تاثیر بر محیطزیست افراد نقش داشته و در سطوح مختلفی ایجاد میگردد. همچنین معماری خانه بهعنوان بستری با رابطه مستقیم در زیست جامعه اهمیت داشته و بهواسطه تغییرات در دوران مدرن، نیازمند آسیبشناسی است. ازطرفی شرایط کووید19 بهعنوان یکی از جنبههای حقوق شهروندی، اهمیت داشته و پاسخگویی آن به ساکنین خانه در این شرایط، مهم بوده است. به این ترتیب میتوان هدف را، پاسخگویی اندیشههای معماریاسلامی به شرایط بحران کووید19 در خانههایتاریخی دزفول درنظر گرفت که نمونهای شاهد بر معماری است. بهطوری که منجر به ارائه راهبردهایی در چارچوب اندیشهها و تحقق حقوق شهروندان میگردد.
روشپژوهش برپایه تحلیل محتوای متون بهصورت کیفی و بررسیهای کمی با روش «کوداس» است که درنهایت بااستفاده از استدلالمنطقی، نتیجهگیری از آنها صورت میگیرد. دراین روش ابتدا به بررسیمتون در راستای چارچوب توجه اسلامی به معرفتشناسی پرداخته شده و سپس با ارزشگذاری عددی ومنطق، آسیبشناسی و نتیجهگیری حاصل میگردد.
یافتههای تحت تاثیر عواملموثر بر حقوق شهروندی ایجاد شده که در سه جنبه سلامتذهن، سلامتجسم، اجتماع و اقتصاد، زیستافراد را آسیبشناسی میکند. از اینرو میتوان براساس بررسیهای کمی، مولفههای آسایشصوتی، تهویهمناسب، نور، امنیت، روابط اجتماعی، اندازه و تعددفضا، انعطافپذیری را با بیشترین تاثیر در کیفیتزیستی موثر دانست. بهطوری که نتیجه آن ایجاد رابطهای معنیدار میان حقوقشهروندی و شرایطبحران کووید19 است که در چارچوب اندیشههای اسلامی و برای پاسخگویی به نیازهای مختلف ایجاد میگردد
شمارهی مقاله: 129
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
معماري و شهرسازي