سال 14، شماره 37 - ( بهار 1403 )                   جلد 14 شماره 37 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khademzade M H, Khorami R. Interaction of development and conservation, a strategy to sustainable conservation of historic sites. mmi 2024; 14 (37)
URL: http://mmi.aui.ac.ir/article-1-1318-fa.html
خادم‌زاده محمدحسن، خرمی رویا. رویکرد توسعۀ پایدار، راهبرد تداوم حفاظت از محوطه‌های تاریخی. نشريه علمي مرمت و معماري ايران. 1403; 14 (37)

URL: http://mmi.aui.ac.ir/article-1-1318-fa.html


1- دانشگاه تهران
2- دانشگاه تهران ، roya.khorami@ut.ac.ir
چکیده:   (2034 مشاهده)
چکیده:
محوطه­‌های ‌تاریخی و سایت‌های باستان­شناسی از طرفی متاثر از تغییرات و مداخلات ناشی از توسعه­‌های بی­ضابطه و از طرفی با حفاظت صرف، بدون ارائه راهکارهای عملیِ تدوام‌ حیات، در معرض پدیده­‌های مخرب هستند. ایجاد تعامل سازنده ما بین توسعه و حفاظت در محوطه‌های تاریخی، بخصوص محوطه‌هایی که در مجاورت و یا در فاصله نزدیکی از جوامع محلی واقع شده‌اند، شرایط را برای حفاظت دائم این میراث و ارتقا کیفیت زندگی جوامع محلی پیرامون فراهم خواهد کرد. این پژوهش تلاش برای تبیین جایگاه حفاظت و توسعه در محوطه­های‌ تاریخی و چگونگی رابطه آن‌ها دارد که درصورت پاسخگویی به پرسش‌های زیر حاصل خواهد شد. چگونه می‌توان رابطه‌ای مکمل میان حفاظت و توسعه در محوطه‌های ‌ تاریخی برقرار کرد؟ چگونه توسعه ‌پایدار می‌تواند به ‌عنوان ابزاری موثر در حفاظت از محوطه‌های‌ تاریخی عمل ‌کند؟ این تحقیق با رویکرد کیفی و راهبرد تفسیری-تاریخی، بر‌اساس مطالعات و تحقیق پیرامون نظریات، منشورها و کنوانسیون‌ها در زمینه حفاظت، توسعه و محوطه‌های ‌تاریخی انجام شده‌است؛ و با مد‌نظر قراردادن رابطه حفاظت و توسعه در محوطه‌های‌تاریخی، سعی بر اثباتِ امکانِ سوق‌دادنِ رویکرد حفاظت صرف یا توسعۀ یک‌ جانبه، به حفاظت و توسعه‌ پایدار به ‌صورت توامان دارد، که با ارتباط مناسب و پیشبرد همزمان آن­ها در یک‌ راستا با هدفی مشترک، و با مدیریت دقیق تغییرات، محقق خواهد   ‌ شد؛ که با پررنگ‌شدنِ نقش جوامع‌محلی در حفاظت از محوطه‌­های‌تاریخی، توسعه‌پایدار محوطه و جامعه‌محلی از طریق مدیریت دقیق و یکپارچه و توسعه گردشگری ‌خلاق، رقم خواهد خورد، و بدین ‌صورت حفاظت از محوطه‌ تاریخی به امری تداومی تبدیل خواهد شد.

     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مرمت

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علمی مرمت و معماری ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Conservation and Architecture in Iran

Designed & Developed by : Yektaweb