سال 11، شماره 27 - ( پاپيز 1400 )                   جلد 11 شماره 27 صفحات 94-79 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

moradi A, babakhani R. Analysis of the Effectiveness of Approaches, Disciplines, and Conditions Governing the Educational System on the Evolution of Safavid and Qajar Historical Schools based on Pictorial Models. mmi 2021; 11 (27) : 6
URL: http://mmi.aui.ac.ir/article-1-1055-fa.html
مرادی سراج آرزو، باباخانی رضا. تحلیل اثربخشی شیوه ها، رشته ها و شرایط حاکم بر نظام آموزشی بر تغییر کالبدی مدارس تاریخی صفوی و قاجار مبتنی بر الگوی شکلی (مورد پژوهی؛ دارالفنون، صالحیه، ترک ها، نوریه، حکیم، شفیعیه، چهارباغ، خیر آباد، میرزاحسین، ملا عبدالله، نیماورد). نشريه علمي مرمت و معماري ايران. 1400; 11 (27) :79-94

URL: http://mmi.aui.ac.ir/article-1-1055-fa.html


1- تهران دانشگاه علوم و تحقیقات
2- تهران دانشگاه علوم و تحقیقات ، babakhani247@yahoo.com
چکیده:   (2067 مشاهده)
این پژوهش با واکاوی مفهوم و رویکردهای آموزشی و ارتباط میان نحوه و سلسله مراتب آموزشی در هر یک از دوره‌های صفوی و قاجار با کالبد و ساختار شکلی مدارس، نقش هر یک از این عوامل اعم از شیوه‌ها، رشته‌ها و شرایط حاکم بر نظام آموزشی در تغییر کالبد مدارس را بررسی می‌نماید. در واقع هدف از واکاوی، بررسی چگونگی تأثیر تغییرات در نحوه‌ آموزش و اثربخشی آن بر فرم مدارس است. اما برای دست‌یابی به این امر، نیاز به استفاده از روش‌های ترکیبی پژوهش به صورت کمی و کیفی است که در فرآیند بررسی کیفی، از تحقیقات کتابخانه‌ای و میدانی و در قسمت کمی، از رابطه ریاضی و برنامه‌نویسی به زبان پایتون و الگوریتم‌های پردازش تصویر استفاده شده تا دقت و فراوانی در تحلیل اطلاعات رعایت شود.  
اکنون نتایج به‌دست‌آمده در فرآیند تشابه‌سنجی، ابتدا بر این پایه استوار هستند که برخی از مدارس دوره صفوی، تشابه فراوانی را از نظر شکلی با مدارس قاجار دارند. اما این احتمال هم می‌رود مدارسی که در دوره قاجار دسته‌بندی شده، در حقیقت در دوره صفوی بنا شده‌اند و ثبت آنها در دوره قاجار به‌ صورت قطعی قابل قبول نباشد. همچنین، پلان مدرسه دارالفنون که از نظر آموزشی در آن زمان دارای بیشترین تحول در نظام آموزشی نسبت به مدارس دوره‌های ماقبل خود است، به همان میزان تحول و تفاوت را در ساختار پلان با دوره‌های ماقبل خود دارد؛ یعنی تغییر در ساختار مدارس از این دوره به بعد و تفکیک مدارس دینی و علمی نشان می‌دهد که محتوای آموزشی توانسته در تغییر ساختار شکلی پلان‌ها تأثیر به‌سزایی داشته باشد. 
شماره‌ی مقاله: 6
واژه‌های کلیدی: مدرسه تاریخی، کالبد، نظام آموزشی
متن کامل [PDF 2041 kb]   (598 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: معماري و شهرسازي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علمی مرمت و معماری ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Conservation and Architecture in Iran

Designed & Developed by : Yektaweb