سال 13، شماره 36 - ( زمستان 1402 )                   جلد 13 شماره 36 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

shahbazi chegeni B, hojat I, nadimi H. Explaining the concept of empathetic imagination in Rorty's pragmatist thoughts as a plan to get out of the disorder in the facade of residential buildings in contemporary cities. mmi 2023; 13 (36) : 3
URL: http://mmi.aui.ac.ir/article-1-1406-fa.html
شهبازی چگنی بهروز، حجت عیسی، ندیمی حمید. تبیین مفهوم تخیل همدلانه در اندیشه‌های پراگماتیستی رورتی به مثابۀ راهی برای برون رفت از اغتشاش در نمای بناهای مسکونی در شهرهای معاصر. نشريه علمي مرمت و معماري ايران. 1402; 13 (36)

URL: http://mmi.aui.ac.ir/article-1-1406-fa.html


1- ، shahbazi.behrouz@gmail.com
چکیده:   (1063 مشاهده)
اغتشاش و آشفتگی در نمای بناهای مسکونی در شهرهای معاصر، مسئله‌ای است که در  ادبیات معماری و شهرسازی بسیار به آن اشاره می‌شود. مدیران و طراحان شهری معتقدند که عوامل طراحی و فردگرایی معماران معاصر یکی از عوامل مؤثر در به وجود آوردن وضعیت فوق است. بدین منظور راه‌حل‌ها و قوانینی در صورت معماری و از لحاظ فرمی و بصری در جهت کنترل و مداخله برای بهبود اوضاع کنونی وضع شده که به نظر می‌رسد در عمل، کارایی و مقبولیت لازم را نداشته است. این پژوهش جهت فهم عمیق‌تر موضوع و بازخوانی و تبیین دوبارۀ این مسئله، در جستجوی یک چارچوب نظری است که با پذیرش واقعیت گریزناپذیر فردگرایی در دوران معاصر، به دنبال تقویت هم‌بودی و همبستگی انسانی باشد. چارچوبی که بتواند با تکیه بر اهمیت نقش نما به عنوان چهره‌ای که مالک و طراح بنا برای خود متصورند، شیوۀ تفکر معماران در تعریف خود و تأثیر آن در مرحلۀ تفسیر مسئله نما و قاب‌بندی آن را تغییر دهد و به عنوان نقطۀ عزیمت در فرایند طراحی مفید واقع شود. این پژوهش با تکیه بر معرفت‌شناسی پراگماتیستی و نظریات و روش پیشنهادی ریچارد رورتی، به دنبال راهکاری نظری مختص زمان اکنون است. تحقیق حاضر در مجموع به روش کیفی و مشاهدۀ اوضاع کنونی و با تکیه بر مطالعات کتابخانه‌ای انجام شده است. در پایان همدلی با دیگری به مثابۀ راهی جهت توسعۀ مفهوم خود (طراح-مالک)، مااندیشی و ایجاد همبستگی در چهرۀ بناهای مسکونی پیشنهاد می‌شود. اندیشه‌ای که مبتنی بر طراحی‌های مشارکتی و کاربر- محور در معماری است و با گسترش دایرۀ خود در طراحی نماهای مسکونی، هم‌بودی به جای هم‌ستیزی با دیگران در فضاهای همسایگی را تشویق می‌کند.
 
شماره‌ی مقاله: 3
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: معماري و شهرسازي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علمی مرمت و معماری ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Conservation and Architecture in Iran

Designed & Developed by : Yektaweb