سال 13، شماره 34 - ( تابستان 1402 )                   جلد 13 شماره 34 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

babakhani R, shahcheraghi A, Zabihi H. The machine learning process in applying spatial relations of residential plans based on samples and adjacency matrix. mmi 2023; 13 (34)
URL: http://mmi.aui.ac.ir/article-1-1297-fa.html
باباخانی رضا، شاهچراغی آزاده، ذبیحی حسین. فرایند یادگیری ماشین در اعمال روابط فضایی پلان های مسکونی مبتنی بر نمونه و ماتریس هم‌جواری. نشريه علمي مرمت و معماري ايران. 1402; 13 (34)

URL: http://mmi.aui.ac.ir/article-1-1297-fa.html


1- ، a.shfashcheraghi@gmail.com
چکیده:   (1492 مشاهده)
جهان کنونی به سمت توسعه حضور سخت‌افزاری یا نرم‌افزاری هوش مصنوعی در تمام عرصه‌های شغلی بشر است و معماری نیز از این امر مستثنی نیست. اکنون این پژوهش به دنبال ارائه مدلی نظری و عملی از هوش طراحی خودکار است که مسئله یادگیری چیدمان و روابط فضایی را به الگوریتم‌های هوش مصنوعی ارائه نماید؛ بنابراین سؤال این پژوهش ارائه مدل نظری و عملی از طریق تلفیق شیوه‌های مبتنی بر محاسبات جهت یادگیری ماشین برای اعمال روابط فضایی در پلان‌های مسکونی بر مبنای ضوابط و استانداردهای معماری است. در واقع مسئله این پژوهش یافتن شیوه‌ها و تکنیک‌های دقیق اعمال روابط فضایی بر روی پلان‌های معماری از طریق الگوریتم‌های هوش مصنوعی بر اساس ضوابط معماری است که باید توسط هوش طراحی خودکار در ماشین‌ ادراک و سپس در فرایند طراحی اعمال گردد. همچنین فرضیه پژوهش نشان می‌دهد که برای رسیدن به این امر نیاز به استفاده از ماتریس‌های هم‌جواری، فرمول‌های محاسباتی و الگوریتم‌های متنوع برای ادراک و تولید روابط فضایی است؛ لذا روش پژوهش، تحقیق تبیینی بررسی و انتقال ایده‌ها و اطلاعات پیچیده مبتنی بر گردآوری داده‌های آن شامل مطالعات کتابخانه‌ای، اسنادی، نمونه‌های آموزشی، محاسبات و فرمول‌های ریاضی است. در واقع روش تبیینی به دنبال ارائه دانش جدید یا توصیف یک فرایند و یا توسعه یک مفهوم است. همان گونه که نتایج پژوهش نشان می‌دهد به‌جای شروع تصادفی تولید پلان از طریق الگوریتم‌های تکاملی می‌توان از طریق ترکیب ماتریس‌های هم‌جواری، فرمول‌های محاسباتی با الگوریتم تکاملی، روابط فضایی را در پلان‌های معماری سریع‌تر و دقیق‌تر انجام داد.
 
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: معماري و شهرسازي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علمی مرمت و معماری ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Conservation and Architecture in Iran

Designed & Developed by : Yektaweb