سال 11، شماره 25 - ( بهار 1400 )                   جلد 11 شماره 25 صفحات 14-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hadian Dehkordi M, Vatandoust R, Herm C, Simon S. Environmental monitoring of display cases in museums to consider the impact of display cases characteristics on their inner air quality. mmi 2021; 11 (25) : 1
URL: http://mmi.aui.ac.ir/article-1-690-fa.html
هادیان دهکردی منیژه، وطن دوست رسول، هرم کریستف، سایمون استفان. پایش محیطی ویترین‌های نمایش آثار موجود در موزه‌ها به منظور بررسی تاثیر ویژگی‌های فنی ویترین‌ها بر کیفیت هوای محیط داخل آنها. نشريه علمي مرمت و معماري ايران. 1400; 11 (25) :1-14

URL: http://mmi.aui.ac.ir/article-1-690-fa.html


1- پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، m_hadadian@yahoo.com
2- دانشگاه آزاد اسلامی
3- دانشگاه هنرهای زیبای درسدن-آلمان
4- دانشگاه ییل
چکیده:   (2271 مشاهده)
چکیده
مشخصات فنی همچون مواد و مصالح مورد استفاده در ساخت ویترین‌های نمایش و ابعاد و اندازه‌ آنها ضمن آنکه اهمیت زیادی به لحاظ کیفیت نمایش و معرفی آثار و همچنین جذب مخاطب دارند، می‌توانند کیفیت هوای داخل ویترین و شرایط حفاظت و نگهداری آثار موجود در آن را نیز تحت تأثیر قرار دهند. این مقاله درصدد است با استفاده از نتایج سنجش و پایش‌های محیطی لازم، تأثیر مشخصات فنی ویترین‌های موزه‌ای در 6 موزه در شهرهای تهران، برلین و بمبئی را بر روی کیفیت هوای درون آنها به لحاظ ترکیب شیمیایی و پتانسیل خورندگی بررسی نماید. 
طی طرح تحقیقاتی مربوطه، ضمن بررسی مواد و مصالح به‌کاررفته در ویترین‌ها، سرعت تبادل هوا با روش ردیابی گاز دی‌اکسید کربن، غلظت گازهای آلاینده‌ داخلی و خارجی (گازهای ناشی از مواد و مصالح ویترین) با نمونه‌گیری غیرفعال، با استفاده از تیوب‌های پالمس و آنالیز نمونه‌ها با روش‌های کروماتوگرافی IC، HPLC و اسپکتروفتومتری ماورای بنفش انجام شد. همچنین، پتانسیل خورندگی فضای داخل ویترین‌ها با بررسی کوپن‌های فلزی مس، نقره و سرب، مورد ارزیابی قرار گرفت.   
نتایج مطالعات نشان می‌دهند که استفاده از برخی مواد مصنوعی یا طبیعی در ساخت ویترین‌های نمایش حتی با انتشار کم گازهای اسیدی اسید استیک و اسید فرمیک، و فرمالدیید هم می‌تواند در ویترین‌های کاملاً بسته با سرعت تبادل هوای پایین در طول زمان، موجب افزایش غلظت آلاینده‌ها و آسیب به آثار شود. از سوی دیگر، ابعاد ویترین نیز ارتباط عکس با غلظت آلاینده‌های گازی دارند؛ به این ترتیب که در شرایط مشابه، ویترین‌های با ابعاد بزرگ‌تر، غلظت کمتری از آلاینده‌ها را نشان می‌دهند. لذا انتخاب مواد، سرعت تبادل هوای مناسب ویترین و همچنین شرایط ریزاقلیم مجموعاً با هم، نقش مهمی در کیفیت شرایط محیطی داخل ویترین دارند که به تبع آن، کیفیت حفاظت و نگهداری‌ از آثار به نمایش درآمده را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهند.
شماره‌ی مقاله: 1
متن کامل [PDF 1191 kb]   (690 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مرمت

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علمی مرمت و معماری ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Conservation and Architecture in Iran

Designed & Developed by : Yektaweb