سال 6، شماره 12 - ( پاييز و زمستان 1395 )                   جلد 6 شماره 12 صفحات 34-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Heydari D, razani R, Haj Ebrahim Zargar A, mehdizahe seraj F. Static Analysis and Verification of Secondary Cracks Formation Caused by Settlement in the Walls without Openings. mmi 2016; 6 (12) :23-34
URL: http://mmi.aui.ac.ir/article-1-350-fa.html
حیدری داریوش، رازانی رضا، حاج ابراهیم زرگر اکبر، مهدی زاده سراج فاطمه. تحلیل استاتیکی و راستی‌آزمایی نحوه شکل‌گیری ترک‌های ثانویه ناشی از نشست در دیوارهای بدون بازشو. نشريه علمي مرمت و معماري ايران. 1395; 6 (12) :23-34

URL: http://mmi.aui.ac.ir/article-1-350-fa.html


1- دانشگاه هنر اصفهان ، fall_masoumeh@yahoo.com
2- دانشگاه شیراز
3- دانشگاه شهید بهشتی
4- دانشگاه علم و صنعت
چکیده:   (5282 مشاهده)

در فرآیند مرمت بناهای تاریخی یکی از ارکان بسیار مهم و اساسی، آسیب‌شناسی است. آن‌چنان‌که فقط با آسیب‌شناسی صحیح و دقیق، طرح مرمت صحیح و کارآمد به دست خواهد آمد. از میان آسیب‌های مختلف و متنوعی که در بناهای تاریخی ایجاد می‌گردد، ترک‌های سازه‌ای دیوارها مقوله بسیار مهم و ویژه‌ای است که می‌تواند پایداری و تعادل سازه بنا را به مخاطره انداخته و روند تخریب را تسریع ‌نماید. این ترک‌ها به‌سبب ایجاد اختلال در ناپایداری و تعادل ایستایی دیوار ایجاد می‌گردد و معمولاً هر عامل مخل منجر به یک ترک می‌شود. لیکن در مواردی پس از این‌که عامل مخلی موجب ناپایداری دیوار و ایجاد ترک گردید، مشاهده می‌شود که با رشد و پیشرفت ترک، ترک‌های ثانویه و جدیدی شکل می‌گیرد. لذا همواره این سؤال مطرح است که ترک اولیه چه تغییراتی در تعادل ایستایی دیوار ایجاد می‌کند که موجب به‌وجود‌آمدن ترک‌های ثانویه می‌گردد. به همین دلیل، در پاسخ به این سؤال، پژوهش حاضر با هدف تحلیل استاتیکی نحوه شکل‌گیری ترک‌های ثانویه در دیوارهای بدون بازشو انجام گردیده است. روش تحقیق، مطالعات تئوری و تحلیلی استاتیکی است که سعی شده به‌طور میدانی، مصادیقی به‌منظور راستی‌آزمایی نتایج تحلیل‌ها یافته و ارائه شود.
بر اساس مطالعات انجام‌شده، هنگامی که نشست معمولی در هر یک از دو انتهای دیوار و یا تقریباً در تمام طول دیوار اتفاق می‌افتد، ترک‌های ثانویه ایجاد نمی‌شوند؛ بلکه زمانی ترک‌های ثانویه مشاهده می‌شود که نشست در قسمت میانی و یا نشست بلند در ابتدا یا انتهای دیوار رخ داده باشد. همچنین، شکل ترک‌های ثانویه بستگی به طول ناحیه نشست‌کرده دیوار و شکل ترک‌های اولیه دارد.

متن کامل [PDF 1981 kb]   (2109 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مرمت

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علمی مرمت و معماری ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Conservation and Architecture in Iran

Designed & Developed by : Yektaweb